Dansmariekes

Emma van Berkel

Bo Vugts

Isa van Versendaal

Maxime Pennings

Sara van den Oord

Lilli-Roos Hardam

Leona Kraaij

Isa Deckers

Lynn Broekmeulen

Loes verlouw

Aanmelden dansmariekes

Hoe word ik één van de Dansmariekes?

Alle kinderen uit groepen 7 en 8 kunnen zich aanmelden. Dit kan het heel jaar door. Eén keer per jaar, rond september, stromen de nieuwe dansmariekes in. In totaal is er maximaal plaats voor 12 dansmariekes. Mocht het aantal nieuwe aanmeldingen het aantal beschikbare plaatsen overschrijden dan vindt er een loting plaats. Groep 8 heeft hierin voorrang.

Voor carnaval 2024 hebben wij nog voldoende plaatsen vrij. Dus wil jij dit jaar graag schitteren als Dansmarieke meld je dan aan voor 9 September 2023!

Wat voor leuks ga je doen als je een dansmarieke bent?

We beginnen natuurlijk met oefenen. Medio september beginnen we met oefenen. Dit is meestal op vrijdag avond van 19.00 tot 20.00 in het barretje van de Weesboom. Oefenen in een echte kroeg, hoe gaaf is dat?! Maar jullie mogen natuurlijk altijd thuis oefenen, dat kan natuurlijk ook kei gezellig zijn. Enthousiasme staat voorop! Gevoel voor ritme is wel handig.

En dan hebben we natuurlijk de super gave optredens van de dansmariekes:

Natuurlijk gaan de dansmariekes met carnaval héééél veel optreden tijdens heel veel feesten b.v.: 
Op school vrijdag voor de carnaval.
De zelfde avond op het rakkertjesbal.
Zaterdag mogen de dansmariekes helemaal voorin zitten in de kerk tijdens de carnavalsmis,
Zondag gaan de dansmariekes mee de prins inhalen dan naar het kasteel, daarna mogen de dansmariekes voorop op de prinsenwagen tijdens de grote optocht. 
Maandag mogen ze dat weer tijdens de kinderoptocht, maandag avond lekker eten tijdens het grote diner
Dinsdag middag nog een keertje optreden tijdens de kindermiddag in de Weesboom

Ook hebben we nog wat leuke optredens voor de carnaval om alvast goed in de sfeer te komen. Een paar voorbeelden zijn:

Keinderkoppkes festival, dat is een groot festival voor kinderen waar verschillende dorpen aan mee doen, aonslingerbal dat is het officiële begin feest voor de carnaval in Ammerzoden, soms wordt dit in november gevierd en soms in januari, ook zijn er nog uitjes naar andere dorpen.

Wil je opgeven?
Graag naam, leeftijd ,en klas opgeven .
Aanmelden kan via onderstaand mailadres :

info@arckeldurp.nl

Je krijgt altijd een mailtje terug!

20 – 02 -2022 zijn de dansmariekes in Ut Malse Arckeldurp geheel in het nieuw gestoken. Sids jaar en dag flankeren deze meiden de Prins met zijn gevolg en op zijn tijd moet er dan wel wat aan de outfit gedaan worden.  Regelmatig wordt er gesleuteld aan de tenue’s maar op een dag is letterlijk de rek eruit.

Op initiatief van de afscheid nemende Prins Gijs XVI werd de hofkoeteurjee weer opgetrommeld en na aan aantal moodbordsessie’s is dit het mooie resultaat. Diverse clubs hebben een financiële bijdrage gedaan. Ook deze geste is tot stand gekomen doordat de organisatie niet weer wilde terugvallen op de ondernemers. Er waren toch al twee keer geen kosten gemaakt voor de optocht dus de vraag zou als legitiem opgepakt kunnen worden en zo is dan ook gebleken. Veel dank hiervoor aan de bovenstaande sponsoren. 

Scroll naar boven